Heiligen

- Zoeken

Onze-Lieve-Vrouw van La Salette - 19 september

Onze-Lieve-Vrouw van La Salette

(1846)
Middelares voor de zondaars

Onze-Lieve-Vrouw van La Salette is een bedevaartsoord in La Salette-Fallavaux, een klein alpendorp ongeveer 75 km ten zuidoosten van Grenoble (Frankrijk). Op 19 september 1846 zou Maria daar aan twee herderskinderen (Melanie Calvat en Maximin Giraud) zijn verschenen in de gedaante van een Schitterende Dame die huilde.

Tijdens de verschijning zouden beide kinderen onafhankelijk van elkaar een geheim hebben ontvangen, eerst Maximin, daarna Melanie. Maximin stierf op 40-jarige leeftijd in 1875 in zijn geboorteplaats Corps zonder zijn geheim bekend te maken. Melanie verbleef in verschillende congregaties in Frankrijk, Engeland en Italië. Zij stierf in 1904.

Op de plaats van de verschijning werd er een geneeskrachtige waterbron ontdekt waar onverklaarbare fysieke genezingen zouden hebben plaatsgevonden. Verschillende blinden kregen hun gezichtsvermogen terug en ook mensen met darmkwalen genazen dankzij het geneeskrachtige water.

De congregatie van de Salettijnen werd in 1852 opgericht voor de zielzorg van de pelgrims van Onze-Lieve-Vrouw van La Salette.

Onze-Lieve-Vrouw van La Salette is de patrones van La Salette-Fallavaux bij Grenoble en in België is de parochiekerk van Louise-Marie in het Oost-Vlaamse Maarkedal aan haar toegewijd.

Afbeelding: beeld van Onze-Lieve-Vrouw van La Salette, zittend en huilend.

Weerspreuk

Warm in september,
koud in december.